Wat gaat het snel met de verkoop!

31 juli '21

Op 3 juni kregen 42 kandidaten het blije nieuws dat zij een woning in Westhof toegewezen hadden gekregen. En wat gaat het snel met de verkoop. In nog iets meer dan een maand tijd is al 95% van alle woningen verkocht! En dat is voor alle kopers goed nieuws. Waarom? Lees snel verder.

Opschortende voorwaarden

Voor alle kopers van een woning van Westhof is het heel positief nieuws dat nu al 95% van de 42 woningen is verkocht. Waarom? Hiermee komen we een stap dichter bij het halen van de opschortende voorwaarden. Niet het meest makkelijke onderwerp, dus wij leggen graag nog even uit wat die opschortende voorwaarden zijn.

  1. De omgevingsvergunning is onherroepelijk
  2. Er is 70% van de woningen verkocht
  3. De grond is bouwrijp

Moeilijke termen uitgelegd in een video

De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en het voorverkooppercentage van 70% is bereikt. De omgevingsvergunning is op 26 mei aangevraagd. Het reguliere termijn voor de behandeling van de omgevingsvergunning door de gemeente staan 8 weken. Dit kan verlengt worden met 6 weken en na een bezwaartermijn van 6 weken plus een week extra voor eventueel verlate post zou de omgevingsvergunning in dien geen bezwaar onherroepelijk worden. Naar verwachting is de omgevingsvergunning dan in de week van 20 oktober onherroepelijk. Omstreeks die tijd is ook de grond bouwrijp gemaakt. Zodra alle 3 de punten zijn gehaald, kan de civiele aannemer zijn werkzaamheden voor de bouw gaan opstarten. Een feestelijk moment voor de kopers. Zij krijgen dan ook de zogeheten 'Hoerabrief' en worden kort daarna door de projectnotaris opgeroepen om alle officiële stukken te laten passeren. Waarschijnlijk allemaal termen die je niet dagelijks hoort. Om deze stap in het koopproces te verduidelijken, leggen we het je in de volgende video uit.

Meer weten over een woning kopen? Bekijk alle video's
  Bekijk de planning