Toekomstige buren Westhof toosten op duurzame nieuwbouw

31 maart '22

Op vrijdag 19 maart hebben de toekomstige bewoners elkaar voor het eerst ontmoet en samen met wethouder Ronald Paping een toost uitgebracht op hun nieuwe woning.

De kopers werden op de bouwlocatie feestelijk welkom geheten door wethouder Ronald Paping, BPD en Giesbers. Na een kort woord door de wethouder werd de champagnefles ontkurkt en hebben de toekomstige bewoners een glazen fles met een persoonlijke boodschap aan bijvoorbeeld toekomstige generaties in de kruipruimte van hun nieuwe woning gelegd. Tegelijkertijd konden de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken. 

image alt

Ronald Paping, wethouder Wonen van de gemeente Arnhem: “Wat een mooie wijk wordt Schuytgraaf! Dat zie je ook weer aan deze buurt, de Westhof. Je woont aan de rand van de stad én aan de rand van de natuur. Duurzame woningen met vrolijke kleuren in Scandinavische stijl. Gebouwd met duurzame materialen, zonder gasaansluiting, goed geïsoleerd, comfortabel. En voor verschillende doelgroepen. Dat is immers onze opdracht de komende jaren: voldoende woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Ook dit project draagt daar aan bij.”

Divers woonaanbod

Westhof is het laatste deelgebied in de Bolderbuurt. Er komen woningen voor 65 huishoudens: 34 koopwoningen voor gezinnen, 8 levensloopbestendige woningen voor ouderen en 23 betaalbare huurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen die via BPD Woningfonds worden aangeboden. Naar verwachting worden alle woningen in 2022 opgeleverd. Meer informatie over de huurwoningen staat op www.hureninschuytgraaf.nl

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Met dit plan in de populaire wijk Schuytgraaf spelen wij in op de toenemende woningbehoefte in de regio Arnhem-Nijmegen. Volgens recente onderzoeken zullen dat 50.000 tot 60.000 woningen zijn tot 2040. Voor de koopwoningen was veel belangstelling en deze woningen waren dan ook snel verkocht. De verwachting is dat de verhuur van de huurwoningen vanuit het BPD Woningfonds ook voorspoedig zal verlopen.”

Hoe koop ik een woning? Nieuw huis nieuwe start
Ik heb een vraag Neem contact op