Hoera, de bouw start deze week!

14 december '21

Het is zover: de bouw van de woningen in Westhof gaat van start! De aannemer Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft de afgelopen periode de bouw van je nieuwe wijk voorbereid en start in week 50 (deze week!) met de 1e (bouw)werkzaamheden. Lees meer over de planning van de werkzaamheden, de bouwrouting en prognose voor de oplevering.

image alt

Start bouw en prognose oplevering

De afgelopen periode is Giesbers druk bezig geweest met de bouwvoorbereidingen, zoals de aanleg van bouwstroom en watervoorziening, het plaatsen van de bouwketen en bouwhekken en het bestellen van nodige materialen. Er zijn sonderingen gemaakt op de bouwplaats en de bouwputten zijn uitgegraven. Deze week wordt de boorstelling geplaatst en kan het 'echte' werk starten! Op basis van de start bouw in week 50, is de prognose voor de oplevering van de 1e woningen het 3e kwartaal van 2022. Gedurende de bouw houden we je uiteraard op de hoogte van de vorderingen en wordt de indicatie voor de oplevering steeds exacter.

Planning

De aannemer start met boren van de palen bij blok 18 (bouwnummers 61 t/m 65). Op onderstaande kaart kun je de bouwrouting bekijken. In deze volgorde worden de verdere werkzaamheden uitgevoerd.

  • Nadat de boorpalen zijn aangebracht en uitgehard, wordt gestart met het realiseren van de (traditionele) funderingen.
  • In het nieuwe jaar worden de 1e begane grondvloeren gelegd
  • Daarna worden de casco betonelementen geleverd en gemonteerd, in een tempo van ongeveer 1 woning per dag
  • In april worden de 1e dakplaten gemonteerd en zijn de 1e woningen wind- en waterdicht!
  • Vervolgens gaan de afbouwwerkzaamheden van start!

Door de huidige coronamaatregelen kunnen we de start bouw helaas niet groots vieren. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, ontvang je uiteraard een uitnodiging voor een feestelijke bijeenkomst met je toekomstige buren!

Bouwrouting nieuwbouw Westhof Arnhem

Tot slot: niet vergeten!

Ben je al naar de notaris geweest? Als het goed is heeft projectnotaris Den Hartog Heuff Notarissen inmiddels een afspraak met je gemaakt voor het ondertekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Is dit niet het geval, neem dan snel contact op. Het is belangrijk om voor 31 december langs te gaan, anders betaal je bouwrente.

En... fijne feestdagen!

Tot slot willen we je, mede namens Team Westhof van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, hele fijne feestdagen wensen. Maak er wat gezelligs van samen!
Goed om te weten: op een aantal dagen rond kerst en oud en nieuw heeft BPD aangepaste openingstijden en Giesbers is gesloten vanaf maandag 27 december tot en met vrijdag 7 januari.

Meer over Westhof? Bekijk het nieuwsoverzicht
Een vraag? Neem contact op