Goed voorzien rondom Westhof

Je dagelijkse boodschappen, lekker uit eten, een terrasje pakken of uitgebreid sporten. En wat dacht je van een lange wandeling in Park Lingezegen? Het is allemaal binnen handbereik vanuit Westhof, Schuytgraaf. En wil je meer of wat anders? Het centrum van Arnhem ligt bovendien op fietsafstand.

Winkels in de buurt

Schuytgraaf is een compacte wijk die volop leeft en bruist. In het hart van de wijk vind je het winkelcentrum Schuytgraaf met een grote supermarkt en tal van kleinere winkels voor al je dagelijkse boodschappen. Zoals de bakker en de keurslager. Ook vind je er een kapper, opticien, kledingwinkels en meer. Kom vooral eens langs! En voor een dagje flink shoppen fiets je vlot naar het centrum van Arnhem.

Zorg en scholen

In de wijk Schuytgraaf vind je het wijkcentrum de Omnibus en het gezondheidscentrum waarin huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en een apotheek zijn gevestigd. Op loopafstand tref je twee brede scholen (met daarin naast basisonderwijs ook kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen), The International School en iets verder weg tal van middelbare scholen.

image alt

Sport en spel

Spelende kinderen krijgen in Schuytgraaf ruim baan. Voor kinderen tot 6 jaar vind je diverse speelplekken. En voor de oudere kinderen komt er een grotere speelplek, de Speelgaard. De wijk heeft veel gelegenheden om te sporten. Direct naast Westhof bevindt zich bijvoorbeeld Sportpark Schuytgraaf met voetbalvereniging Arnhemse Boys en Tennisvereniging Schuytgraaf. En houdt je van basketbal? Klop dan eens aan bij de Arnhem Eagles.

image alt

Recreatie

Vakantie in eigen land. Sterker nog, vakantie in eigen omgeving. Het kan hier makkelijk, want in jouw Betuwse omgeving is van alles te beleven. Maak eens een fietstocht langs de boomgaarden. Of doe een dagje ‘strand’ bij de Rijkerswoerdse Plassen. En laten we Park Lingezegen niet vergeten, dit park is 3.400 voetbalvelden groot. Het laat zich raden dat je hier nooit uitgekeken bent.

Horeca

Net buiten Westhof vind je De Buitenplaats van Sizo. In deze oude boerderij serveren ze heerlijke koffie en lunch, ook op het terras. En ook bij DROOM! de Landerij, in Landerij De Park in Elst, is genoeg lekkers te krijgen zoals warme appeltaart. De kinderen genieten ondertussen in de natuurspeeltuin en op de kinderboerderij. Bovendien kun je ook een goed gevulde picknicktas afhalen en in het park gaan picknicken. Wil je een avondje uit met je partner? Dan is FortVier aan de Laakoever hét restaurant voor een romantisch avondje uit.

Waar ligt de locatie? Bereikbaarheid Westhof
Ook wonen in Westhof? Bekijk het aanbod